Túto tortičku som vykúzlila preto, že mi zostala plnka z tartaletiek. Aneb, Saška má ten najlepší odhad na svete. #somneodhadla. No a tak som si teda povedala, že si spravím krásne cestíčko v pomeroch ako na piškótové cesto ale namiesto múky pridám kakao. Že to budem pomaličky piecť a že mi snáď pekne napuchne. #takurčite No, tak som to rozdelila do dvoch foriem, dala do trúby piecť na 160 °C a keď som to išla asi po 20 minútach skontrolovať, rúra bola na 250°C. Aneb, mamča rulez. Ale našťastie to asi nebolo dlho, takže cesto to prežilo a bolo chutňučké kakaové. A inak je to úplne minitortička. Taká na 4 porcie. Má viac tuku, keďže je tam aj smotana, aj horká čokoláda... takže naozaj len tú štvrtinku na jednu porciu ;)
RECEPT:
Na minitortičku o priemere 12 cm:
Korpus:
RECEPT:
Na minitortičku o priemere 12 cm:
Korpus:
- 2 vajcia
- 2 PL ( 40 gr ) cukor
- 2 PL mlieko
- 2 PL kokosový olej
- 2 PL kakao
- 1 ČL prášok do pečiva
- 1 väčší banán
- 125 g tvaroh nízkotučný
- 100 g cream cheese
- 40g med
- 100 g smotana na šľahanie (33%)
- 50 g horká čokoláda (min 50%)
Korpus:
- Vajíčka som si rozdelila na bielka a žĺtka. Bielka som so štipkou soli vyšľahala do hustej peny.
- K žĺtkam som zašľahávala mixérom postupne cukor, kokosový olej, mlieko a kakao zmiešané s práškom do pečiva.
- Z žĺtkovej zmesi som jemne zľahka primiešala bielka.
- Cesto som rozdelila do dvoch foriem vymastených maslom a vysypaných múkou a dala som ich piecť do trúby origoš 160°C cca 20-30 minút.
- Potom som ich nechala chvíľu vychladnúť vo forme, následne som ich vybrala z formy a nechala vychladnúť úplne.
- Na plnku som si vyšľahala dokopy tvaroh, med, cream cheese a 50 ml smotany na šľahanie. Krém som dala do chladničky a pripravila si ganache.
- Na ganache som 50 ml smotany na šľahanie zohriala skoro k varu, potom pridala nalámané kúsky čokolády a miešala do rozpustenia. Nechala som vychladnúť na kuchynskej linke a potom som to dala chladiť ešte do chladničky.
- Keď som mala obidve časti plnky studené - krém aj ganache, do krému som pomaly zašľahávala šlahačom ganache a vytvoril sa mi straciatella efekt.
Keďže som mala len dva korpusy, plnku som dala pomocou cukrárenského vrecka (ide to aj bez neho) na prvý korpus, naň som ešte do stredu poukladala zopár koliečok banánu a prikryla korpusom. Na vrch som dala znova zopár koliečok banánu, plnku a potom už len dozdobila podľa toho, čo som doma našla. U mňa to boli ešte zvyšky plnky, banán, ríbezle, moruše a orechy.
Už len schladiť nachvíľu do chladničky a bude to tip-top akurát do pusy :)
Približné výživové hodnoty na 1 porciu (1/4 celej tortičky):
373 kcal
30 g Sacharidy
13,7 g Bielkoviny
31,3 g Tuky
Komentáre
Zverejnenie komentára