Keď som rozmýšľala čo znova upečiem, napadol mi cheesecake. Do origoš čízkejku ide mascarpone. Tomu som sa v tomto recepte vyhla. Tučiky preč. Ešteže je tam smotana vole. No a ako som tak sledovala rôzne blogy a videá, padli mi do oka maličké čízkejky. A že sú tie sviatky, tak je aj čas bavkať sa s minikoláčikmi. Takže som šla do toho. Výsledok je podľa mojich predstáv, takže som celkom spoko. #narcis. Po mojom sú to Mini tvaroháčiky. Pri recepte na korpus som sa inšpirovala Lulus. No a inak je príchuť svieža citrónovo-vanilková. Jednoducho sú super, vyskúšajte ich :D #narcispodruhé
RECEPT:
na cca 15 minikoláčikov:
Kopus:
- 80 g špaldová múka hladká
- 35 g strúhaný kokos
- 1 žĺtok
- 45 g med
- 50 g maslo 82%
- škorica
- štipka soli
- 250 g tvaroh odtučnený
- 130 g biely jogurt
- 160 g kyslá smotana (ja som mala 16%)
- 85 g med
- 2 vajcia
- 1 bielok
- kôra z citrónu
- 1 ČL vanilky
- 80 g horká čokoláda
- 40 ml smotana na šľahanie 33%
- niečo na ozdôbku
- Použila som taký ten sekací mixér. Do neho som dala všetky ingrediencie (maslo by malo byť tuhé) chvíľu som to pomixovala, ale len kým sa všetky ingrediencie spojili.
- Cesto som vytvarovala do guľky a dala do mikroténového sáčku na cca 30 minút do chladničky. Zatiaľ som si pripravila vrstvu na tvaroháčik.
- Potom som si do plechu na muffiny dala košíčky, do ktorých som rukami tvarovala "placičky" zo schladeného cesta.
- Cesto na košíčky som dala piecť do rúry predhriatej na 180 °C cca 10 minút.
Tvaroháčik vrstva:
- Bielka som oddelila od žĺtkov a z bielkov (dokopy 3) som spolu so štipkou soli vyšľahala tuhý biely sneh.
- Do druhej misy som si dala tvaroh, kyslú smotanu, jogurt, med, citrónovú kôru, vanilku a šľahala som, kým sa mi všetko spojilo.
- Následne som po jednom zašľahala dve žĺtka.
- Nakoniec som už len zľahka jemne primiešala sneh z bielkov.
- Hmotu som naniesla lyžicou na predpečené cesto v muffinových košíčkoch.
- Pod plech s mini tvaroháčikmi som dala ešte jeden plech do ktorého som dala vodu. Je to nejaká spešl metóda, ktorá sa pri čízkejkoch používa. Piekla som na 160 °C cca 30 minút.
- Mini tvaroháčiky som dala schladiť do chladničky a na druhý deň (alebo minimálne o tri hodiny) som ich dozdobila čokoládovou ganache a kokosovými lupienkami.
Čokoládová ganache:
- Smotanu na šľahanie som zohriala skoro pri bod varu a vhodila som do nej na kúsky nalámanú čokoládu.
- Miešala som až kým sa čokoláda nerozpustila a hneď som zdobila.
173 kcal
16 g Sacharidy ( 10 g cukry)
5 g Bielkoviny
10 g Tuky
Komentáre
Zverejnenie komentára