Po skúškach už je konečne čas. Čas robiť niečo iné ako od rána do večera tlačiť do hlavy kaleráby. Alebo teda asi vedomosti no. #šprt
Vymyslela som si koláčik inšpirovaný zebrou. Už to nie je žiadna novinka, tieto zebrové torty už obleteli celý internet.
Spojila som kakaové cesto spolu s tvarohom, pridala zavárané višne bez cukru zo soľou, ktoré mám ešte v zásobe a vrhla sa na pečenie.
RECEPT:
na cca 16 ks, forma s priemerom 26 cm:
Hnedé cesto:
- 150 g celozrnná špaldová múka
- 30 g kakao
- 3 vajcia
- 70 g trstinový cukor
- 40 ml repkový olej
- 100 ml šťava z višní
- 1/2 prášok do pečiva
- 300 g tvaroh
- 2 vajíčka
- 50 g trstinový cukor
Hnedé cesto:
- Bielka som si oddelila od žĺtkov, bielka vyšľahala do peny a žĺtka vyšľahala s trstinovým cukrom.
- K žĺtkam som postupne pridala olej, šťavu z višní, kakao, múku, prášok do pečiva a vymiešala.
- K zmesi som opatrne primiešala bielka.
Biele cesto:
- Tvaroh som si zmiešala s cukrom a vajíčkami. Všetko.
- Do vymastenej a vysypanej tortovej formy som do stredu dala dve lyžičky hnedého cesta, potom dve lyžičky bieleho cesta a pokračovala kým som neminula všetko cesto.
- Piekla som pri 170 °C cca 25-30 minút.
- Nakrájala som na 16 kúskov a podávala.
143 kcal
19 g Sacharidy
5,2 g Tuk
6,4 g Bielkoviny
Komentáre
Zverejnenie komentára